Zaštita podataka

Da bismo vam omogućili da saznate sve što vas zanima i da sa nama stupite u kontakt, biće nam potrebna mala pomoć sa vaše strane – a to su vaši podaci.

Ukoliko se pitate šta Lidl radi dalje sa vašim podacima, dobro došli, ovaj odeljak je pravo mesto za vas! U nastavku ćete pronaći sve informacije u vezi sa korišćenjem ličnih podataka.

Zašto koristimo vaše podatke?

Ukoliko želite da nas kontaktirate ili imate pitanja u vezi kupovine i prodaje nekretnina, moraćemo da vas zamolimo da nam ostavite lične podatke kako bi ostvarili kontakt i kako bi povratna informacija stigla u prave ruke.

Da biste postali deo našeg tima potrebno da posetite odeljak za karjeru na ovoj stranici i da nam na našoj posebnoj stranicu za karijeru ostavite podatke na osnovu kojih možemo da vas kontaktiramo i izvršimo selekciju za željeno radno mesto.

Dodatno, da bismo vam obezbedili što bolje funkcionisanje naše stranice kao i da bismo poboljšali usluge, prikupljaćemo vaše podatke prilikom same posete našoj internet stranici. U tu svrhu koristimo Kolačiće i Google Analytics , a više o tome možete pronaći pod tim odeljcima.

Napominjemo da vi odlučujete da li ćete nam i koje podatke dostaviti! Iz tog razloga, prilikom unošenja podataka na internet stranici obratite pažnju da li su sva polja obavezna. Međutim, ako odlučite da popunite sva polja garantujemo vam sigurnost svih podataka kao i da ćemo ih koristiti samo u svrhu u koju ste nam ih i dali.

Ko ima pristup vašim podacima?

Pristup vašim podacima imaju naši zaposleni i to samo oni kojima su potrebni kako bi ispunili sve vaše zahteve. U određenim situacijama, pristup podacima mogu imati naši eksterni partneri kojima poveravamo određene poslove kako bismo usluge koje pružamo doveli na najviši nivo. To znači da nam je za neke usluge potrebna pomoć partnera – npr. kompanija kojoj smo poverili održavanje našeg web sajta. Svi naši partneri su izabrani na veoma pažljiv način i ugovorom su obavezani na čuvanje ličnih podataka u tajnosti. To ne znači da eksterni partneri mogu koristiti vaše podatke za svoje potrebe već samo u cilju pružanja usluge za koju smo ih i angažovali.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Lične podatke čuvamo samo onoliko koliko su nam potrebni da bismo ostvarili svrhu za koju ste nam podatke i dali. Nakon isteka tog roka, vaše podatke ćemo obrisati ili uništiti bez odlaganja i bez mogućnosti povraćaja.

Kako štitimo vaše podatke?

Sigurnost vaših podataka je vrlo važna za nas! Iz tog razloga mnogo truda, resursa i znanja svakodnevno ulažemo u zaštitu vaših podataka. Možemo da vam garantujemo da će vaši podaci biti tretirani prema najvišim svetskim standardima zaštite.

U tu svrhu preduzimamo sve potrebne mere kako bismo vaše podatke zaštitili od svakog vida zloupotrebe. To između ostalog podrazumeva implementaciju najsavremenijih tehničkih mera zaštite, jasna pravila ko od naših zaposlenih sme da pristupi vašim podacima kao i njihovo redovno školovanje o ophođenju sa istim.

Koja prava imate u vezi sa korišćenjem vaših podataka i kako ih možete ostvariti?

Želimo da vam omogućimo da ostvarite vaša prava! Kako biste mogli da ih ostvarite, pre svega želimo da vas podsetimo koja prava imate.

Imate pravo da budete obavešteni o detaljima korišćenja vaših podataka, da izvršite uvid u njih, da dobijete kopiju, da zahtevate ispravku, dopunu, ažuriranje, brisanje i prekid korišćenja istih. Vaš pristanak za korišćenje podataka možete opozvati u svakom trenutku, uz obavezu da nam nadoknadite eventualno pretrpljenu štetu.

Kako biste ostvarili ova prava, možete kontaktirati Lidlovog Poverenika za zaštitu ličnih podataka putem e-maila poverenik@lidl.rs.

U slučaju nedozvoljenog korišćenja vaših podataka imate pravo da izjavite žalbu nadležnom državnom organu.

Šta su kolačići i u koje svrhe ih koristimo?

Kako bi poseta našoj internet stranici bila što komfornija, za prikaz naše ponude koristimo takozvane kolačiće. Kolačići su informacije koje naša internet stranica šalje vašem računaru. Oni obično čuvaju vaša podešavanja za internet stranicu, kao što su željeni jezik ili adresa i sl. Kasnije, kada opet otvorite istu stranicu, pretraživač šalje nazad kolačiće što omogućava da vam se na stranici prikažu informacije prilagođene vašim potrebama. Takođe, ovi kolačići su neophodni za brži, efikasniji pristup našoj stranici kao i za njenu bezbednost. Kolačići povezani s društvenim mrežama omogućavaju pristup društvenim mrežama i deljenje sadržaja.

Podaci o pregledu stranice se čuvaju u vidu log datoteka. Svaki log zapis podataka se sastoji od: internet stranice sa koje ste pristupili našoj stranici, IP adrese, vremena i datuma pristupa stranici, upita posetioca stranice, Http kod odgovora, preuzete količine podataka, zahtev korisnika informacije o pretraživaču koji koristite, kao i informacije o vašem operativnom sistemu. Neki kolačići su privremeni i nestaju kada isključite pretraživač, a drugi su trajni i ostaju na vašem računaru.

Naravno, u svakom trenutku možete da odlučite da ne koristite kolačiće tokom posete našoj stranici. Međutim, imajte na umu da u tom slučaju neke funkcije i stranice neće raditi onako kako očekujete. To možete učiniti tako što ćete na pretraživaču podesiti da se kolačići ne čuvaju kao i da se već sačuvani obrišu. Za onemogućavanje i brisanje kolačića potražite uputstva u opciji „Pomoć“ vašeg internet pretraživača.

Šta je Google Analytics i čemu služi?

Naša internet stranica koristi Google Analytics, tj. uslugu za analizu korišćenja naše stranice. Ovu uslugu pruža kompanija Google Inc. ("Google") koja primenjuje kolačiće koji se čuvaju na vašem računaru i koji omogućuju analizu korišćenja naše internet stranice. Ovi kolačići omogućavaju da naše usluge poboljšamo u skladu sa vašim željama odnosno sa pokazateljima kako koristite našu internet stranicu.

Kako je gore pomenuto, možete sprečiti čuvanje kolačića putem podešavanja na vašem pretraživaču. Osim toga možete sprečiti čuvanje podataka nastalih od strane kolačića i podataka koji se odnose na web stranicu koju koristite kao i obradu ovih podataka od strane Google-a, tako što ćete skinuti i instalirati Browser-Plugin na sledećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Molimo da obratite pažnju da je korišćenje aplikacije browser-plugin rezervisano samo za neke pretraživače kao i da nakon instalacije ne smete deaktivirati ili brisati kako bi se i nadalje zadržala deaktivacija od strane Google Analytics. Takođe, možete sprečiti i evidentiranja koja sprovodi Google Analytics. U ovom slučaju se na Vašem računaru postavlja Opt-Out-Cookie koji sprečava buduće čuvanje vaših podataka prilikom posete naše stranice. Detaljnije informacije kako Google obrađuje vaše podatke pronaći ćete na sledećem linku: http://www.google.com/intl/sr/policies/privacy/.

Ono što bismo vam napomenuli je da je na našoj stranici trajno aktivirana IP-anonimnost tako da se vaša IP-adresa skraćuje za poslednjih 8 karaktera. Dodatno, IP-adresa koja je u okviru Google Analytics prosleđena od strane vašeg internet pretraživača se ne povezuje s drugim podacima Google-a. Na taj način smo vam obezbedili anonimnost.

Linkovi ka drugim internet stranicama

Naša internet stranica može da sadrži linkove za upućivanje na druge web stranice čiji sadržaj nije u našem vlasništvu. Ti linkovi su postavljeni na našoj stranici isključivo radi dodatnog informisanja i lakšeg snalaženja. Mi ne uređujemo njihov sadržaj te ne snosimo nikakvu odgovornost prilikom posete njima.

Kome da se obratite u slučaju da imate dodatna pitanja?

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica u vezi sa korišćenjem vaših podataka, slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo se potruditi da vam pomognemo.

Na raspolaganju vam stoji Lidlov Poverenik za zaštitu ličnih podataka koga možete kontaktirati na sledeće adrese:

Lidl Srbija KD
Sektor Pravo & Compli
Prva južna radna br. 3
22330 Nova Pazova
E-mail: poverenik@lidl.rs